Generali grupa godinu dana prije roka ispunila ciljeve

16. mart  2015.

Generali grupa, jedna od najvećih osiguravajaćih kompanija u svijetu, objavila je da je poslovnu 2014. godinu završila snažnim rastom i ostvarila trogodišnji plan transformacije poslovanja godinu dana pre roka.

O Generali grupi

  • 78.000 zaposlenih širom svijeta
  • više od 65 miliona klijenata u preko 60 zemalja
  • vodeća poziciju na tržištima zapadne Evrope i sve značajnija pozicija na tržištima centralno-istočne Evrope i Azije

Kako se navodi u saopštenju te Grupe, koja posluje i u Crnoj Gori, ukupan rezultat poslovanja povećan je za 10,8 odsto na više od 4,5 milijardi eura.

Neto dobit Generali grupe u u prošloj godini bila 1,67 milijardi eura, uključujući približno 400 miliona eura od vanrednih, jednokratnih prihoda.

Korigovani neto rezultat, bez ovih vanrednih stavki iznosi 2,1 mlijardu eura, kaže se u saopštenju Grupe.

Mario Greko, generalni direktor Generali grupe, istakao je da je transformacija Generali-ja izvršena i da su ciljevi za 2015. postignuti godinu dana ranije.
- U tom preokretu uspeli smo da generišemo 18 milijardi eura za naše akcionare. Generali nikada nije bio stabilniji i spremniji da se takmiči i pobjedi na veoma konkurentnim tržištima današnjice - kaže Greko.

 

Generali grupa je u prošloj godini ostvarila ukupnu premiju od preko 70 milijardi eura, što je za 7,7 odsto više nego u 2013. godini.